maandag 6 december 2010

Waarom Wii-games geschikter zijn voor grootouders

Wii-Fit spelletjes geven aan jongeren minder fysiologische voordelen dan het echte sporten. Anders is het met de ouderen. Die ondervinden meer voordelen aan een actieve game, zo toont nieuw onderzoek aan.

Actieve games zouden dezelfde energie-eisen genereren en de fysiologische voordelen van het echte sporten imiteren. Maar zoals velen al kunnen raden, gebeurt dit niet, zo toont onderzoek aan. Een recente studie, gepubliceerd in de New York Times, geeft echter aan dat ouderen makkelijker hun evenwicht bewaren na een spelletje op de Wii Bowling.

Wii-leeftijd
Onderzoekers aan de Elon University in North Carolina deden beroep op 11 gezonde oudere vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar en 15 studenten. De oudere groep was over het algemeen gezond, elk woonde nog zelfstandig en deed dagelijks één uur of meer oefeningen. Ook de jongeren bleken fit. Beiden groepen werden gevraagd om verschillende games te voltooien op de Wii Fit, te beginnen met de balanstest. De ouderen deden het aanvankelijk slechter bij het staan op één been, maar verbeterden hun scores aanzienlijk na een paar sessies. Ook hun Wii leeftijd, een score grotendeels gebaseerd op de balansproeven, daalde met ongeveer acht jaar. Voor de jonge groep werd geen verbetering vastgesteld. Hun leeftijd daalde slechts met 1 jaar. (lvl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten